Wie zijn we?

Wie waren we vroeger?

In 1979 richtte Edwig Van Daele drukkerij Van Daele op. Zijn handelsmerk: gelegenheidsdrukwerk zoals rouwbrieven, geboortekaartjes en communiebeeldjes. Zoon Koen vervoegde het familiebedrijf in 1986 en nam de zaak over.

Hij koos resoluut voor een andere koers, omdat hij nog weinig toekomst zag in gelegenheidsdrukwerk. Koen nam Newprint-Fabrisac (de vroegere drukkerij De Veirman) over en besloot zich voortaan enkel te focussen op het nabedrukken van enveloppen. Een slimme zet, want het bedrijf groeide snel, zowel organisch als via overname. In 2013 werd Envelbag, het bedrijf van Philippe en Mathieu Sys en een autoriteit in de fabricatie van enveloppen, geïntegreerd binnen drukkerij Van Daele.

Sinds 1 juni 2016 gaat drukkerij Van Daele als Envelbag door het bedrijfsleven. Het grafisch productiebedrijf kiest voortaan resoluut voor één naam en één specialisatie: fabricatie en nabedrukking van enveloppen en verpakkingen.

Wie zijn we vandaag?

Envelbag is een toonaangevend nichegericht grafisch productiebedrijf, gespecialiseerd in zowel de productie/fabricatie als nabedrukking van enveloppen en verpakkingen. Op dit moment telt het bedrijf zestien medewerkers. Ze hebben jarenlange expertise in het fabriceren en nabedrukken van enveloppen en bedienen dag in dag uit de klanten op hun wenken. Elke medewerker heeft zijn eigen specialiteit: van ordervoorbereiding tot drukken.

Onze klanten zijn drukkerijen, mailinghuizen, grootverbruikers (banken, watermaatschappijen, overheden,…), groothandel en professionelen. Dankzij de technische mogelijkheden waarover we beschikken, blijft de bedrukte enveloppe een uniek en tastbaar nicheproduct, zeker in dit digitaal tijdperk. De respons op doelgerichte envelopmailings (gemiddeld tussen 3 en 6%) ligt stukken hoger dan die van elektronische mailings (gemiddeld 0,3%).

Naar de toekomst willen we ook diversifiëren (onder meer met soepele verpakkingen), anticiperen op nieuwe marktevoluties en groeien zonder ons te vergalopperen. Envelbag betreedt de markt als onafhankelijk omslagenbedrijf met een eigen visie, strategie en vernieuwde website die de orderflow automatiseert. We richten ons vooral op België, maar kijken ook voorzichtig naar het buitenland.

Hulp nodig? Contacteer ons vandaag nog.

Voor al je vragen kan je rechtstreeks bij ons terecht.

+32 9 326 97 00